Hoppa till innehåll

Twitter lanserar app för livestreaming

2015/03/26

PeriscopeIdag fullkomligt exploderade mitt twitterflöde när Twitters nya app för livestreaming – Periscope – släpptes till iOS. Precis som den hypade appen Meerkat, som lanserades för bara några veckor sedan, så är Periscope ett enkelt verktyg för streaming av video på Twitter.

Till skillnad från svenska Bambuser så fokuserar både Meerkat och Periscope på det mobila gränssnittet och på att göra video socialt. Medan det är minst lika enkelt att komma igång och livesända med bambuser från mobilen så erbjuder både Meerkat och Periscope helt andra möjligheter till interaktion och dialog direkt i appen.

Förutom att Periscope är Twitters egna app, vilket medför att den har tillgång till Twitters sociala graf, och att Meerkat istället bygger på Twitters API, så är den stora skillnaden mellan apparna vad som händer med filmen när livesändningen avslutas. I Meerkat försvinner filmerna direkt ut ur systemet, medan de i Periscope ligger kvar under 24 timmar. Här är ytterligare en skillnad mot Bambuser där filmerna sparas på den egna profilen så länge du som användare inte väljer att radera dem.

Personligen så blev jag väldigt förtjust i Periscope. Appen är väldigt enkel att använda, både för att sända video och också för att följa andras livesändningar. Jag gillar också att jag kan välja att livesända helt öppet eller att skala ned och bara dela med mig till några få personer. Men något som jag tror kommer irritera den vana mobilfilmaren är att både Periscope och Meerkat enbart tillåter att man filmar i porträttläge – i alla fall än så länge.

Vill du veta mer?

Det här är bloggpost 26 i #Blogg100 – en utmaning att skriva ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad.

From → bloggutmaning

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: