Hoppa till innehåll

Hundra inlägg senare – mina lärdomar från #Blogg100

2013/05/02

blogg100-logotypeIdag går jag i mål med Blogg100 – utmaningen att blogga varje dag, hundra dagar i rad. Så här i retroperspektiv inser jag vilken utmaning det egentligen var jag hoppade på när Fredrik Wass kvittrade om projektet i slutet av januari. Det är inte för inte som Fredrik själv kallade det för ”årets mest ogenomtänkta beslut”.

Men samtidigt som det ibland har varit slitsamt att få tiden att räcka till så har bloggutmaningen också varit otroligt utvecklande. Att avsluta dagen med att tänka, reflektera och formulera mina slutsatser i skrift har varit väldigt nyttigt för mig. Inte minst för att jag har tvingats börja skriva efter devisen ”good enough”. De första veckorna tog många blogginlägg flera timmar i anspråk eftersom jag vred och vände på varje tanke, på varje formulering. Men ganska snart insåg jag att det inte skulle hålla i längden och jag släppte därmed lite på prestationskraven. Detta tycker jag också har varit den största vinsten med att delta i utmaningen – att jag inte längre har kravet på mig själv att ett inlägg måste hålla en viss kvalitet eller vara av en viss längd. Ett YouTube-klipp eller ett tekniktips har visat sig vara minst lika uppskattat av mina läsare som en längre reflektion.

Nu är #Blogg100 officiellt slut men det betyder inte att jag kommer att sluta blogga. Däremot kommer jag att sluta pliktblogga – har jag inget att berätta så kommer jag inte försöka tvinga ur mig ett inlägg. Min föresats kommer istället att vara att skriva lite färre men längre blogginlägg. Att jag ska låta en del inlägg få ta mer tid i anspråk innan jag publicerar dem. Men jag kommer också fortsätta min omvärldsbevakning och tipsa om nya tjänster och företeelser som fångar mitt intresse.

Till sist vill jag slå ett slag för #Blogg100-eventet på Historiska museet den 13 maj där mingel och diskussion om bloggandets roll och utveckling står på programmet. Det finns platser kvar och även du som inte deltagit i bloggutmaningen är välkommen.

Det här är bloggpost 100 i #Blogg100 – en utmaning att skriva ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad.

From → bloggutmaning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: