Skip to content

SVT lanserar Öppet arkiv och tillgängliggör över 500 timmar TV

2013/04/16

Från och med idag hittar du ca 10 000 program ur den svenska TV-historien på oppetarkiv.se. Ca 200 programtitlar finns tillgängliga från starten och utbudet av hela program- och programserier kommer att fyllas på kontinuerligt. Så småningom är tanken att SVT ska kunna erbjuda mer än 10 000 timmar ur vårt gemensamma kulturarv. I en artikel på svt.se säger SVT:s vd Eva Hamilton:

SVT:s arkiv är en kulturskatt. Program från SVT har bidragit till att skapa det Sverige vi lever i idag. Det gäller alltifrån nyhetsinslag till dramatiska händelser, utrikesreportage, folkkära programledare och program som samlat och underhållit hela svenska folket.

Sajten innehåller främst egenproducerade program inom olika programkategorier såsom dramaserier, barn- och underhållningsprogram, dokumentärer och program inom fakta, sport och kultur. I ett blogginlägg beskriver man lite mer om hur du som användare kan navigera dig fram till det program som du vill se på:

Sajten är en sökbaserad videospelare. Det betyder att du själv styr och letar dig vidare. Du kan tex söka på programnamn, artister mm eller klicka dig vidare på exempelvis årtal, skådespelare, ämnen etc. Längst ned på sidan har du en A-Ö lista där alla program som finns publicerade på Öppet arkiv finns listade. Vi fyller hela tiden på med fler titlar. Så det finns anledning att återvända ofta och leta ”nya” godbitar.

En programserie som jag vet att jag kommer att se om är Värsta språket med Fredrik Lindström.

Nu fattas bara att Ted Valentin hackar ihop en ny sajt – bestofÖppetarkiv.se.

20130416-200417.jpg

Det här är bloggpost 084 i #Blogg100 – en utmaning att skriva ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad.

Annonser

From → bloggutmaning

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: