Skip to content

Tillfälle att börja följa TV-fenomenet Doctor Who

2013/04/04

Ända sedan jag först fick upp ögonen för BBC iPlayer så har den frekventa förekomsten av nya och gamla avsnitt av serien Doctor Who fått mig att förstå att programmet har en särskild särställning i Storbritannien. Men det var inte förrän jag läste artikeln Doctor Who Returns: Here’s a Quick Guide for New Viewers i Wired för några veckor som jag riktigt började förstå vidden av seriens historia.

I år firar programmet alltså 50 år. Inte mindre än än 791 avsnitt har visats i brittisk TV till dags dato och serien är också listad i Guinness rekordbok som ”the longest running sci-fi show”. Rollen som doktorn spelas numera av Matt Smith och han är därmed den 11:e reinkarnationen av doktorn sedan starten. Intressant i sammanhanget är också att sedan 2010 är det Steven Moffat som skriver och producerar serien, samma person som också är medskapare till Sherlock, en av mina absoluta favoritserier.

Nåväl, enligt artikeln i Wired så är avsnittet The Bells of Saint John som sändes i lördags ett utmärkt tillfälle att börja titta på serien eftersom doktorn i detta avsnitt får en ny följeslagare på sina tidsresor. För den som vill ha ännu lite mer bakgrundsinformation och kanske lite fler tips på lämpliga startpunkter i serien så kan jag även rekommendera artikeln How to start watching ‘Doctor Who’: Star Matt Smith and exec producer Steven Moffat suggest some TARDIS entry points.

Det här är bloggpost 072 i #Blogg100 – en utmaning att skriva ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad.

Annonser

From → bloggutmaning

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: