Skip to content

Micke Darmells bästa tips för en avkopplad påsk

2013/03/29

Alltsedan jag lyssnade till mötesevangelisten Micke Darmell för första gången för några år sedan så har Micke varit en av de gröna prickar som jag följer lite extra noga. Mickes senaste föreläsningsserie ”Uppkopplad eller avkopplad” handlar om härvaro, det vill säga konsten att vara mentalt närvarande i dina relationer på arbetet och hemma. På sin sajt gr8meetings.se skriver Micke så här om härvaro:

Härvaro är att till hundra procent vara mentalt närvarande där du fysiskt befinner dig för tillfället. Förmågan att fullt ut kunna fokusera på den person du talar med för tillfället får den personen att känna sig sedd, hörd och bekräftad. Det kan tyckas självklart att det är trevligare att vara tillsammans med människor som visar härvaro, men faktum är att det är en egenskap på utdöende i det ständigt uppkopplade samhället. En push från en nyhets-app på din telefon, ett sms eller en facebookuppdatering som ska gillas kan komma mellan dig och de som befinner sig i din fysiska närvaro.

Lagom till påsk har Micke twittrat ut sina fem bästa tips för hur du blir mer härvarande. Min personliga favorit är tips 3 (jag har redan en väckarklocka).

Det här är bloggpost 066 i #Blogg100 – en utmaning att skriva ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad.

From → bloggutmaning

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: