Skip to content

Alternativen när du inte kommer åt google.com

2013/02/09

Häromdagen medförde en driftstörning hos Sunet/NORDUnet att jag, och många med mig, inte kunde nå Googles tjänster via internetuppkopplingen på jobbet. Liksom Marcus Ljungblad på Malmö högskola var min första tanke att det var google.com själv som låg nere.

google

Efter en snabb koll på Twitter kunde jag emellertid konstatera att så inte var fallet. Det intressanta i sammanhanget var att jag ganska snabbt också kunde konstatera att jag utgår från google.com i det mesta jag gör. Därför blev jag först lite handlingsförlamad när jag inte kunde komma åt Googles tjänster. Men efter några minuters frustration började jag istället försöka komma ihåg och prova de olika alternativ som faktiskt finns till Googles söktjänst.

DuckDuckGo

DuckDuckGo sätter integriteten högt och presenterar till skillnad från Google ett ”neutralt” sökresultat. En introduktionsfilm till sökmotorn hittar du på duckduckgo.com/about.

duckduckgo

Million Short

Sökmotorn Million Short har tagit ett nytt spännande grepp på det här med sök. Den tar helt enkelt bort de populäraste webbplatserna från dina sökträffar och låter dig upptäcka nytt innehåll.

Läs också:


Det här är bloggpost 018 i #Blogg100 – en utmaning att skriva ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad.

Annonser

From → bloggutmaning

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: